26 dic 2013

L'entorn del Glorieta: passat, present i futur

Acabo l'any 2013 publicant al web d'Alcover Ràdio el reportatge que he estat fent els darrers mesos. Probablement aquest sigui un dels que hi he dedicat més temps, entre preparar i gravar totes les entrevistes. Però un cop acabat el treball, la satisfacció és màxima. Disfruteu-lo!

«Qui tot passejant per la vall del Glorieta no s'ha topat mai amb un molí? Per a uns es tracta únicament d'un edifici enrunat i ple de vegetació, altres potser han estat capaços de precisar que era un molí paperer, però, en la majoria dels casos, poca cosa més» (Cáceres 2002:5). En aquest reportatge, Alcover Ràdio s'endinsa en el passat preindustrial que van protagonitzar els molins paperers a l'Alcover dels segles XVIII i XIX a partir de la veu d'historiadors, geògrafs i arqueòlegs, que han abordat aquesta matèria. Una de les qüestions que s'hauran de plantejar en el futur girarà entorn a la preservació dels molins que es conserven dempeus. En aquest recorregut per la vall del riu Glorieta es coneixen els principals indrets turístics de la zona i el projecte que realitza la Fundació GINAC a la finca de Mas de Forès.

CÁCERES-SILVA, Jordi (2002): La participació d'Alcover en la Catalunya preindustrial: els molins paperers, Centre d'Estudis Alcoverencs, Alcover.

No hay comentarios:

Publicar un comentario